TYRVÄÄ JAZZ 2022 // SWING DOCTORS

Vuoden 2022 Tyrvää Jazzit aloittaa perjantaina 23.9. klo 19.00 komeasti Swing Doctors kitaristi-laulaja Marko Ahon johdolla.
Swing Doctors on pirkanmaalaisista soittajista koostuva, tanssittavan swingin esittämiselle omistautunut kokoonpano. Ohjelmisto koostuu Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen menevistä klassikkokappaleista. Yhtye on tanssittanut maakunnan lindy hop -harrastajajoukkoa jo vuosien ajan, ja on tullut muulle yleisölle tutuksi lukuisista jazz-tapahtumista.
Ahon lisäksi Swing Doctorsien riveissä soittavat vibrafonisti Matti Koskinen, rumpali Jarmo Lundell, kontrabasisti Janne Reinola, pasunisti Leo-Pekka Lyytikäinen, baritonisaksofonisti Mari Martikainen, alttosaksofonisti Olli Lampo ja tenorisaksofonisti/klarinetisti Valtteri Pärssinen.


PANU SAVOLAINEN TRIO

Vibrafonisti Panu Savolainen on noussut nopeasti kotimaisen jazzmusiikin kirkkaimpaan tähtikaartiin. Eräs syy Savolaisen nopeaan nousuun suomijazzin huipulle on hänen kykynsä tuoda oma henkilökohtainen soittotyylinsä ja laaja musiikillinen skaalansa kuhunkin vaihtelevista soittotilanteistaan. Hänen soitossaan kuuluvatkin rinta rinnan konstailematon svengi ja tekninen hienostuneisuus, aina musiikin ehdoilla toteutettuna.
Tyrvää Jazzeilla kokoonpano soittaa Simon & Garfunkelin musiikkia. Lavalle mukaan he kutsuvat myös saksofonisti Jukka Perkon.


EMMA SALOKOSKI & JARMO SAARI

Suomen eturivin esiintyjiin kuuluva upeaääninen Emma Salokoski on pitkällä musiikkiurallaan tehnyt laajasti töitä erilaisin kokoonpanoin ja julkaissut lukuisia albumeja.
Emma Salokosken rakastetut kappaleet heräävät eloon tuoreina duosovituksina, joissa kuuluvat inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa. Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä.


TYRVÄÄ ALL STARS III

Lauantaina 24.9. klo 18.00 muusikko Jukka Keskitalo Tyrvää All Stars III yhtyeineen aloittaa Tyrvää Jazzien toisen päivän.
Tulemme kuulemaan heiltä viihteellisiä jazzsäveliä laulajina Paula Pietilä ja Petri Kiiski sekä rahvaanomaista jazzia Harri Lehtimäen esittämänä.
Yhtyeen muut jäsenet ovat Jouni Hokkanen, kontrabasso, Juha Tuominen, rummut, Jukka Hänninen, saksofoni ja Jukka Keskitalo, piano.


OLLI SOIKKELI TRIO

Yhdeksi maailman arvostetuimmaksi gypsy jazz -kitaristiksi noussut ilmiömäinen Olli Soikkeli nousee Kivinavetan lavalle Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun sekä kontrabasisti Joonas Tuurin kanssa.


AILI JÄRVELÄ JA JUKKA PERKO & AVARA

Kaustislaislähtöinen Aili Järvelä tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä. Ennen kaikkea hänet tunnetaan sielukkaana ja aitona tulkitsijana.
Tyrvää Jazzeilla 2022 hän esiintyy saksofonisti Jukka Perkon ja Avara-yhtyeen kanssa.TYRVÄÄ JAZZ 2019 // Aili Ikonen, Jukka Perko & Avara

Jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perkon ja Avara -yhtyeen kanssa Hectorin kääntämiä 1960-luvun amerikkalaisia ja brittiläisiä hittejä uusina ja yllättävinä sovituksina.

Kuulemme illan aikana versioita muun muassa Dusty Springfieldin, Carol Kingin sekä Michel Legrandin nostalgisista kappaleista näiden suomalaisen jazzin huippujen esittämänä.

Aili Ikonen laulu, Jukka Perko saksofonit, Jarmo Saari sähkökitara, Teemu Viinikainen akustinen kitara.


Timo Lassy Band

Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja Timo Lassy on 12-vuotisen soolouransa aikana ja kuudella kansainvälisesti julkaistulla levyllään tavoittanut niin kriitikot, levynostajat kuin ennen kaikkea liveyleisön energisillä esiintymisillään. Lassyn musiikissa korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä viihdyttävyys.
Pitkän uran uuden suomalaisen jazzin kärjessä tehneen Lassyn uusin julkaisu ”Moves” palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzalbumiksi ja sitä on sekä kotimaisissa että kansainvälisissä huippuarvioissa kuvattu merkkiteokseksi, joka esittelee artistin tuotantoa laaja-alaisesti ja enteilee uusia taiteellisia avauksia ja suuntauksia.
Saksofonisti Lassy tuo Tyrvää Jazziin tiukaksi viritetyn jazzyhtyeensä, joka on esiintynyt ja levyttänyt Suomessa ja maailmalla yhdessä jo yli 10 vuoden ajan.

Timo Lassy saksofoni, Georgios Kontrafouris piano, Antti Lötjönen basso, Teppo Mäkynen rummut, Abdissa Assefa perkussiot.


Ewa Kaarela Swing Band

Ewa Kaarela & Swing Band on tamperelainen, monipuolisista muusikoista koostuva jazzyhtye. Yhtye on tuttu paitsi kotiseudullaan, myös lukuisista esiintymisistään eri puolella Suomea järjestetyissä jazz-tapahtumissa.

Ewa Kaarela laulu, Saku Järvinen piano, Pertti Hurmalainen, kontrabasso, Jari Unha rummut, Jedrzej Nowak trumpetti ja pasuuna, Lucjan Czaplicki saksofoni ja klarinetti


Jari Perkiömäki Quintet

Pitkän linjan jazzmuusikko Jari Perkiömäki tuo Tyrvää Jazziin todellisen huippukokoonpanon:

Pasunisti Kasperi Sarikoski on ensimmäisenä suomalaisen viettänyt kaksi viime vuotta New Yorkissa maineikkaan Juilliard Schoolin erityisessä jazz-diplomiohjelmassa. Suomeen palaava Sarikoski on juuri valittu UMO Helsinki Jazz Orchestran ykköspasunistiksi.

Pianisti Riitta Paakki on vahvalla tyylintuntemuksellaan ja svengillä vakiinnuttanut asemansa yhtenä kysytyimmistä suomalaisista jazzpianisteista.

Basisti Jori Huhtala on suomalaisen jazz-basismin ehdotonta kärkeä. Huhtalan muuntautumiskykyistä luovaa heittäytymistä sekä upeaa sointia ja tekniikkaa saadaan ihastella useissa huippubändeissä.

Rumpali Aleksi Heinola on Norjasta muutettuaan nopeasti vakiinnuttanut asemaansa Suomessa erityisen vahvana svengaavana ja aina tunnelmaa nostattavana luottomiehenä.

Jari Perkiömäki saksofoni, Kasperi Sarikoski pasuuna, Riitta Paakki piano, Jori Huhtala basso, Aleksi Heinola rummut


Lastenjatsit

Ella-kissa & Mambo Inn -yhtye vievät kuulijat noin tunnin mittaiselle, elämykselliselle matkalle rytmimusiikin juurille. Jokainen laulu kertoo yhden tarinan.
Mukana menossa ovat mm. maailman nälkäisin mies, kutiseva sankariseriffi Hermanni Haa, murtovaras ja käärmeenlumoaja.
Lapset osallistuvat konserttiin mm. varashälyttimenä, flossaamalla ja antamalla neuvoja kiperissä tilanteissa.

Kappaleitten sanoitukset on tehnyt erityisluokanopettaja, laulaja-lauluntekijä Sarianna Tammilehto. Musiikista vastaa Mambo Inn -orkesteri. Bassoa soittaa valelääkäri Roope Hurmalainen, rumpuja dino-Miika Perkiö, pianoa kutiseva seriffi Arto Piispanen, saksofonia käärmeenlumoaja Jukka Hänninen ja Ella-kissana laulaa Sarianna Tammilehto. Konsertti sopii kaiken ikäisille.
Lipun hinta 10 € sisältää välipalapöydän antimet niin lapsille kuin vanhemmille. Ovet aukeavat Kivinavetalla klo 13.00 ja konsertti alkaa klo 14.00.